Menu
EUR
Dementie | Kenmerken en ondersteunende producten

Dementie | Kenmerken en ondersteunende producten

Door: Gera Stockschen Reacties: 0

Dementie | Kenmerken en ondersteunende producten 

 

 

Dementie is een verzamelnaam van zo’n vijftig verschillende aandoeningen die ervoor zorgen dat de hersenen informatie niet goed meer kunnen verwerken. De meest voorkomende variant van dementie is Alzheimer. In dit blog ga ik in op deze aandoening en bespreek kort de belangrijkste kenmerken van dit ziektebeeld. Daarnaast zal ik ook vertellen welke producten uit ons assortiment ondersteuning kunnen bieden.

 

Symptomen dementie 

 

 

Bij dementie gaat het verstandelijk functioneren geleidelijk aan achteruit. Tot op heden is er nog niks wat dit kan tegengaan, wat inhoudt dat de symptomen van deze ziekte onomkeerbaar zijn en na verloop van tijd steeds erger worden.

 

De eerste tekenen van dementie zijn vaak:

 

- Geheugenproblemen
- Taalproblemen
- Problemen met dagelijkse handelingen
- Desoriëntatie in tijd en plaats.

 

Meer informatie over dementie vind je hier.

 

 

Ondersteunende producten 

 

In de eerste fase van dementie redden mensen zich vaak nog redelijk en in de laatste fase zijn mensen vaak compleet afhankelijk van hun omgeving. Welke ondersteunende producten nodig zijn is natuurlijk ook afhankelijk van de symptomen die iemand heeft, en de ernst ervan.

 

Slabben 

 

 

Mensen die last hebben van dementie kunnen vaak lang zelfstandig eten. Deze eerste levensbehoefte is iets wat ook zo lang mogelijk gestimuleerd wordt. Omdat dit op een gegeven moment wel gepaard kan gaan met het nodige geknoei kan een goede slab uitkomst bieden. Een fijne slab die bij uitstek geschikt is voor het opvangen van eten en drinken is de Tabard Pro. Door zijn goede eigenschappen is dit ook een van de meest gebruikte slabben door zorginstellingen.

 

In sommige gevallen kan iemand met dementie ook last krijgen van speekselverlies. Hier hebben we een aantal slabben voor die er niet als zodanig uit zien: de Pashmina sjaal voor dames en de Heren sjaal voor mannen. 

 

Gyenno Spoon

 

Bij sommige aandoeningen kunnen er tremoren (trillingen) ontstaan. Je kunt je dan wel voorstellen dat eten een uitdaging wordt. In ons assortiment vind je daarom de Gyenno Spoon, een lepel die speciaal ontworpen is voor het opvangen van die trillingen. Het voordeel hiervan is dat mensen nog langer zelfstandig kunnen eten. 

 

Bibetta verschoningsmat XL

 

Voor thuis en op reis is de Bibetta verschoningsmat een echte aanrader. Deze mooie matten, gemaakt van neopreen, zijn niet alleen te gebruiken als verschoningsmat. Ze zijn multifunctioneel en kunnen ook dienen als aankleedkussen of om op te ontspannen. 

 


Reacties (0)

There are no comments yet, be the first one to comment
Kies uw taal
Kies uw valuta

Mijn account

Wachtwoord vergeten?

Recent toegevoegd

Totaal incl. btw
€0,00
Bestel nog voor €39,00 en de verzending is gratis
0
Vergelijk
Start vergelijking

Laat een reactie achter

Uw e-mailadres zal niet worden gepubliceerd

Dit artikel is toegevoegd aan uw winkel wagen!
Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergen Meer over cookies »